Věříte, že se dá upéci vynikající cukroví i bez mléka a vajec?
Hledáte osvědčené recepty?
Ve své nové kuchařce předávám to nejlepší, co jsem během své diety v posledních pěti letech o Vánocích vytvořila a ochutnala. Cukroví, které jsem pekla s láskou a nadšením, a o kterém věřím, že je se stejným nadšením budete péci i vy!
Vánoční cukroví bez mléka a vajec
Najdete v ní:
- Recepty na klasické cukroví, jako jsou perníčky, linecké, pracny či ty nejchutnější vanilkové rohlíčky.
- Recepty na cukroví bez lepku a cukru vhodné i pro nejmenší.
- Recepty na vynikající sušenky a různé dobrůtky, které budete péci nejen o Vánocích.
- Recepty na nepečené cukroví - rychlovky, které připravíte snadno i na poslední chvíli.
- Jako bonus: recept na úžasnou vánočku, která sklízela velké úspěchy na sociálních sítích již v minulých letech.
- Nechybí tipy, které vám pomohou upravit i váš oblíbený recept na cukroví bez mléka a vajec.
Všechny recepty jsou rychlé a jednoduché, ideální pro mámy na mateřské, jako jsem já. Pečení si užijete i s dětmi!
Všechno cukroví upečete z běžně dostupných a cenově přijatelných surovin. Recepty jsou ověřené a vyzkoušené v praxi, většinu uvedeného cukroví peču už několik let nejen na Vánoce. Nemusíte se bát, že by vám těsto skončilo v koši.
Je jedno, zda s dietou začínáte nebo už jste expert, tahle kuchařka nesmí chybět v knihovně, pardon, v mobilu, nikoho z vás! 🙂
Kuchařku obdržíte v elektronické verzi ve formátu pdf. Můžete si ji stáhnout do mobilu, tabletu či počítače. Snadno si ji i vytisknete, je optimalizovaná pro tisk tak, aby nespotřebovala příliš mnoho inkoustu či laseru a text byl dobře čitelný.
Jaké recepty v kuchařce najdete?
- Vanilkové rohlíčky
- Linecké
- Pracny
- Perníčky
- Kokosové minisušenky
- Pohankové rohlíčky bez lepku
- Cukroví ze špaldové mouky
- Žitno-pohanková srdíčka
- Jáhlové kokosky
- Ovocné knoflíky
- Vánoční mrkvové sušenky
- Datlová srdíčka
- Kokosové sušenky bez lepku
- Zázvorové hvězdičky
- Nepečené kokosové kuličky
- Nepečené datlové kuličky
- Raffaello
- Čertíci
- Poleva na perníčky
- Vánočka
Kdo jsem? Jmenuji se Anna Matouškouvá a jsem mámou dvou dětí, které od ranného věku trpěly potravinovými alergiemi. S ohledem na jejich omezení jsme zavedli v rodině dietu bez mléka a vajec, kterou dodržujeme již pátým rokem.
Vařím i peču moc ráda. Naši dietu jsem vzala jako výzvu, která mi umožnila naučit se nové recepty a poznat nové chutě, které bych nebýt diety nikdy neochutnala. Dnes jsem za to moc vděčná a přeju i Vám, abyste na svoji dietu takto nahlédli!
Na svoji dietu se můžete podívat ze dvou stran. Buď ji vezmete jako utrpení, v němž nemáte na výběr a pokusíte se přežít a nehladovět. A nebo ji vezmete jako výzvu, díky níž se naučíte nové recepty a poznáte nové chutě, které byste nebýt diety nikdy neochutnali!
Cena ebooku je 199 Kč. Ve finále vám ušetří mnohem větší částku, kterou lehce vydáte za suroviny do těsta, jež se nepovede.
Vánočních cukroví koluje na internetu celá řada. Z pouhého receptu však nikdy nepoznáte, které je to pravé, chuťově vyladěné, a které budete s radostí péci i následující léta.
V mé kuchařce předávám to nejlepší, co jsem za posledních pět let vytvořila. Věřím, že mé cukroví si rádi upečete i v poté, co už žádnou dietu držet nebudete! 🙂
Na co se často ptáte?
- Kolik cukroví bez lepku a cukru najdu v kuchařce?Přímo cukr je uveden pouze v minimálním množství receptů. Obvykle je nahrazen medem, ovocnými sirupy, rozinkami, datlemi nebo sušeným ovocem. Cukroví bez lepku obsahuje kuchařka šest druhů. Možná si dokážete poradit a nahradit jak cukr, tak lepek i v dalších receptech.
- Co když nemůžu další alergeny?Snažila jsem se do kuchařky zařadit dostatečně rozmanité druhy cukroví, takže nemůžete-li např. ořechy, určitě si také vyberete. O alergenech podrobně pojednávám u každého receptu a v úvodu najdete možnosti náhrady některých z nich.
- Jaké suroviny využiji k přípravě cukroví?Vedle klasiky jako je špaldová mouka využijete i mouku žitnou, pohankovou a rýžovou. Ze surovin, které nejsou tak běžné, se v receptech objevuje např. kokosový cukr či kokosová mouka. K přípravě cukroví dále využijete ghíčko či Alsan, sádlo, kokosový olej, ale i takové suroviny jako je mrkev, zázvor nebo jáhly.
Co o kuchařce říkají první čtenáři?
Kuchařku Vánoční cukroví bez mléka a vajec jsem objevila náhodou přesně v době, kdy jsem přemýšlela nad tím, co budu o Vánocích péct, protože se u novorozeného syna objevila alergie na kravskou bílkovinu. Jakoby byla napsána přímo pro mě! Vánoce totiž miluju a představa, že si k pohádkám sednu bez cukroví, se mi moc nelíbila. Když se mi kuchařka dostala do ruky, hned jsem zajásala, obsahovala totiž přesně ty druhy, které mám nejradši. Vanilkové rohlíčky, perníčky, pracny, linecké a taky mé oblíbené zázvorové sušenky, které jsem hned otestovala a zamilovala si je. Myslím si, že je dokonce budu péct častěji než jen na Vánoce. Na rozdíl od běžného cukroví se mi sice s těstem trošku hůře pracovalo, ale využila jsem tipy, které kuchařka obsahuje a hned se mi těsto povedlo. Líbí se mi, že kuchařka obsahuje i tipy na různé tuky, které můžeme využít místo másla. Dokonce jsem objevila nový tip tuku, který jsem neznala a určitě ho vyzkouším. Super také je, že kuchařka obsahuje i různé doporučení, pokud jste alergičtí třeba na kakao, med a jiné. Takže za mě parádní kuchařka a já se těším, že na Vánoce o cukroví nepřijdu.
Jako máma čtyřleté holčičky s ABKM a alergií na vejce, jsem se každé Vánoce potýkala s tím, jak dcerce dopřád také takové cukroví, jaké může baštit její starší setřička. Vysvětlovat, že toto nesmí nikdy nepomohlo a ani kupované drahé raw náhražky cukroví velký úspěch neslavily. Většina skončila neslavným plivancem na koberec. Až jsem měla možnost nahlédnout do e-booku Aničky Matouškové. Hnedka po první zkušební várce se zaprášilo a dcerky se dožadovaly, ať vyzkoušíme další a další recepty. Což mě vážně mile překvapilo. Z čeho jsem byla ale nejvíc nadšená je, že si konečně můžeme pochutnávat i na takových klasikách jako je linecké, pracny nebo i perníčky, aniž by malou bolelo bříško, zvracela nebo jí vylezl atopický exém. Jakožto odborný poradce pro potravinářství vím, že nonalergenní potraviny nejsou ani v současné technologii výroby lehká věc, a proto mě těší, že nyní mohu nejen sobě, ale i svým klientkám, které se chystají založit cukrářskou provozovnu, doporučit Aniččinu kuchařku s kvalitními a konečně použitelnými recepty.
Jsem fanda do zdravého vaření, potravinářství jsem i vystudovala a zajímá mě celoživotně. Ve svém věku 40+ už mám i trochu problémy s váhou, a tak stále hledám zdravější a odlehčenější varianty receptů. Doma v kuchyni sama experimentuji, ubírám cukru nahrazuji bílou mouku celozrnnějšími variantami... Z toho důvodu mě Aniččina vánoční kuchařka zaujala a se zájmem jsem pár receptů vyzkoušela. A moc se povedly! Recepty jsou jednoduché, rychlé, suroviny jsou snadno dostupné a může podle nich napéct i rodina, která nemá zdravotní omezení.
S objednáním kuchařky nečekejte až na Vánoce. Určitě ji využijete i během roku! 🙂