Hledáte recepty na cukroví bez mléka a vajec a nechcete riskovat, že se vám těsto nepovede?

Už pět let vařím a peču bez mléka, vajec a několika dalších alergenů. Vánoční cukroví miluji a nikdy bych si ho nenechala ujít, už jen kvůli té jedinečné atmosféře, která se kolem něj vytváří. Proto každé Vánoce experimentuji s množstvím receptů i s různými surovinami. Své zkušenosti a ty nejlepší recepty vám nyní předávám v nové kuchařce.

Vánoční cukroví bez mléka a vajec

Najdete v ní:

  • Recepty na klasické cukroví, jako jsou perníčky, linecké, pracny či ty nejchutnější vanilkové rohlíčky.
  • Recepty na cukroví bez lepku a cukru vhodné i pro nejmenší.
  • Recepty na vynikající sušenky, které budete péci nejen o Vánocích.
  • Recepty na nepečené cukroví - rychlovky, které připravíte snadno i na poslední chvíli.
  • Jako bonus: recept na úžasnou vánočku, která sklízela velké úspěchy na sociálních sítích již v minulých letech.
  • Nechybí tipy, které vám pomohou upravit i váš oblíbený recept na cukroví bez mléka a vajec.

Všechno cukroví upečete z běžně dostupných a cenově přijatelných surovin.

Všechny recepty jsou ověřené a vyzkoušené v praxi, většinu uvedeného cukroví peču už několik let nejen na Vánoce. Nemusíte se bát, že by vám těsto skončilo v koši. 

Všechny recepty jsou jednoduché a rychlé, ideální pro mámy na mateřské, jako jsem já. Pečení si užijete!

Kuchařku obdržíte v elektronické verzi ve formátu pdf. Můžete si ji stáhnout do mobilu, tabletu či počítače. Snadno si ji však i vytisknete, je optimalizovaná pro tisk tak, aby nespotřebovala příliš mnoho inkoustu či laseru a text byl dobře čitelný.

Jaké recepty v kuchařce najdete?

  • Vanilkové rohlíčky
  • Linecké
  • Pracny
  • Perníčky
  • Kokosové minisušenky
  • Pohankové rohlíčky bez lepku
  • Cukroví ze špaldové mouky
  • Žitno-pohanková srdíčka
  • Jáhlové kokosky
  • Ovocné knoflíky
  • Vánoční mrkvové sušenky
  • Datlová srdíčka
  • Kokosové sušenky bez lepku
  • Zázvorové hvězdičky
  • Nepečené kokosové kuličky
  • Nepečené datlové kuličky
  • Raffaello
  • Čertíci
  • Poleva na perníčky
  • Vánočka

Kdo jsem? Jmenuji se Anna Matouškouvá a jsem mámou dvou dětí, které od ranného věku trpěly potravinovými alergiemi. S ohledem na jejich omezení jsme zavedli v rodině dietu bez mléka a vajec, kterou dodržujeme již pátým rokem. 

Vařím i peču moc ráda. Naši dietu jsem vzala jako výzvu, která mi umožnila naučit se nové recepty a poznat nové chutě, které bych nebýt diety nikdy neochutnala. Dnes jsem za to moc vděčná a přeju i Vám, abyste na svoji dietu takto nahlédli!

Na svoji dietu se můžete podívat ze dvou stran. Buď ji vezmete jako utrpení, v němž nemáte na výběr a pokusíte se přežít a nehladovět. A nebo ji vezmete jako výzvu, díky níž se naučíte nové recepty a poznáte nové chutě, které byste nebýt diety nikdy neochutnali!

Cena ebooku je 199 Kč. Můžete samozřejmě zapátrat a určitě najdete obdobné recepty na internetu zdarma. Stejnou částku ale lehce vydáte na suroviny do těsta, jež se ve finále nepovede. Vím o tom své. 😉 Mé recepty jsou vyzkoušené a ověřené v praxi.

Podle ebooku nebudete péci pouze jedny Vánoce, ale věřím, že alespoň některé recepty si oblíbíte a budete je opakovat každý rok nejen na Vánoce! 

Na co se často ptáte?

  • Kolik cukroví bez lepku a cukru najdu v kuchařce?
     Přímo cukr je uveden pouze v minimálním množství receptů. Obvykle je nahrazen medem, ovocnými sirupy, rozinkami, datlemi nebo sušeným ovocem. Cukroví bez lepku obsahuje kuchařka šest druhů. Možná si dokážete poradit a nahradit jak cukr, tak lepek i v dalších receptech.
  • Co když nemůžu další alergeny?
    Snažila jsem se do kuchařky zařadit dostatečně rozmanité druhy cukroví, takže nemůžete-li např. ořechy, určitě si také vyberete. O alergenech podrobně pojednávám u každého receptu a v úvodu najdete možnosti náhrady některých z nich.
  • Jaké suroviny využiji k přípravě cukroví?
     Vedle klasiky jako je špaldová mouka využijete i mouku žitnou, pohankovou a rýžovou. Ze surovin, které nejsou tak běžné, se v receptech objevuje např. kokosový cukr či kokosová mouka. K přípravě cukroví dále využijete ghíčko či Alsan, sádlo, kokosový olej, ale i takové suroviny jako je mrkev, zázvor nebo jáhly.

Co o kuchařce říkají první čtenáři?

Kuchařku Vánoční cukroví bez mléka a vajec jsem objevila náhodou přesně v době, kdy jsem přemýšlela nad tím, co budu o Vánocích péct, protože se u novorozeného syna objevila alergie na kravskou bílkovinu. Jakoby byla napsána přímo pro mě! Vánoce totiž miluju a představa, že si k pohádkám sednu bez cukroví, se mi moc nelíbila. Když se mi kuchařka dostala do ruky, hned jsem zajásala, obsahovala totiž přesně ty druhy, které mám nejradši. Vanilkové rohlíčky, perníčky, pracny, linecké a taky mé oblíbené zázvorové sušenky, které jsem hned otestovala a zamilovala si je. Myslím si, že je dokonce budu péct častěji než jen na Vánoce. Na rozdíl od běžného cukroví se mi sice s těstem trošku hůře pracovalo, ale využila jsem tipy, které kuchařka obsahuje a hned se mi těsto povedlo. Líbí se mi, že kuchařka obsahuje i tipy na různé tuky, které můžeme využít místo másla. Dokonce jsem objevila nový tip tuku, který jsem neznala a určitě ho vyzkouším. Super také je, že kuchařka obsahuje i různé doporučení, pokud jste alergičtí třeba na kakao, med a jiné. Takže za mě parádní kuchařka a já se těším, že na Vánoce o cukroví nepřijdu.
Kateřina ProvazníkováRozvoj myšlení u dětí, katerinaprovaznikova.cz
Jako máma čtyřleté holčičky s ABKM a alergií na vejce, jsem se každé Vánoce potýkala s tím, jak dcerce dopřád také takové cukroví, jaké může baštit její starší setřička. Vysvětlovat, že toto nesmí nikdy nepomohlo a ani kupované drahé raw náhražky cukroví velký úspěch neslavily. Většina skončila neslavným plivancem na koberec. Až jsem měla možnost nahlédnout do e-booku Aničky Matouškové. Hnedka po první zkušební várce se zaprášilo a dcerky se dožadovaly, ať vyzkoušíme další a další recepty. Což mě vážně mile překvapilo. Z čeho jsem byla ale nejvíc nadšená je, že si konečně můžeme pochutnávat i na takových klasikách jako je linecké, pracny nebo i perníčky, aniž by malou bolelo bříško, zvracela nebo jí vylezl atopický exém. Jakožto odborný poradce pro potravinářství vím, že nonalergenní potraviny nejsou ani v současné technologii výroby lehká věc, a proto mě těší, že nyní mohu nejen sobě, ale i svým klientkám, které se chystají založit cukrářskou provozovnu, doporučit Aniččinu kuchařku s kvalitními a konečně použitelnými recepty.
Mgr. Lucie PapežováManažer bezpečnosti potravin a autorka projektu Jak si upéct provozovnu, www.luciepapezova.cz
Jsem fanda do zdravého vaření, potravinářství jsem i vystudovala a zajímá mě celoživotně. Ve svém věku 40+ už mám i trochu problémy s váhou, a tak stále hledám zdravější a odlehčenější varianty receptů. Doma v kuchyni sama experimentuji, ubírám cukru nahrazuji bílou mouku celozrnnějšími variantami... Z toho důvodu mě Aniččina vánoční kuchařka zaujala a se zájmem jsem pár receptů vyzkoušela. A moc se povedly! Recepty jsou jednoduché, rychlé, suroviny jsou snadno dostupné a může podle nich napéct i rodina, která nemá zdravotní omezení.
Jana Hájkováon-line osobní bankéř, Finance v pohodě, www.janahajkova.cz

Objednejte si kuchařku hned teď, ať můžete přehodnotit své plány ohledně cukroví ještě dnes! 🙂